blank
 
blank

Πανσέληνος κι έκλειψη Σελήνης στον άξονα Κριού-Ζυγού. Μια όψη που ευνοεί τη ρήξη στις σχέσεις και τις συνεργασίες.

 
Πανσέληνος κι έκλειψη Σελήνης στον άξονα Κριού-Ζυγού. Μια όψη που ευνοεί τη ρήξη στις σχέσεις και τις συνεργασίες.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

Πανσέληνος κι έκλειψη Σελήνης στον άξονα Κριού-Ζυγού.

Στις 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το φαινόμενο της σεληνιακής Έκλειψης, στις τελευταίες μοίρες του Κριού, στον άξονα Κριού-Ζυγού, φέρνοντας αλλαγές στις σχέσεις και τις συνεργασίες, βάζοντάς μας σε σκέψεις για το ατομικό μας ταξίδι στη ζωή, αλλά και σε αντιπαράθεση με τον εαυτό μας.
 
Για τους επόμενους μήνες θα αποκαλυφθούν θέματα, τα οποία έκρυβαν ένα προβληματισμό, μια αντιπαλότητα μέσα μας και μία άρνηση να τα τελειώσουμε, ενώ ξέρουμε πως δεν έχουν μέλλον μέσα στο χρόνο. Κυρίως πρόκειται για θέματα σχέσεων και συνεργασιών, αλλά και θέματα με εμάς τους ίδιους, τις ψυχολογικές μας ανάγκες, τις ισορροπίες και τις αντοχές μας.
 
Η σεληνιακή Έκλειψη στο Κριό ζητά να λάβουμε υπόψιν μας τους άλλους, να ξεφύγουμε από το Εγώ μας και να κατανοήσουμε πως χωρίς συμβιβασμούς και αποδοχή βοήθειας, δύσβατος θα είναι ο δρόμος μας. Θα πρέπει να μάθουμε να βρίσκουμε εναλλακτικές, ώστε να μην επιμένουμε εγωιστικά σε ένα μονόδρομο, που συχνά οδηγεί σε αδιέξοδο και δεν αφήνει περιθώρια για δημιουργία αρμονικών σχέσεων. Η κριτική και εγωιστική σκέψη θα δώσει τη θέση της στη διπλωματία και την ανάγκη συμφιλίωσης, ενώ αν δεν ψάξουμε τα θετικά στοιχεία στον άλλον, τότε θα οδηγηθούμε σε μοναχικά μονοπάτια.
 
Η τάση επαναστατικότητας αλλά και το στρες θα ενταθούν, μαζί με το κυνήγι της αρχηγίας και της πρωτιάς, ενώ η βιασύνη και η ανυπομονησία θα είναι οι παγίδες που ετοιμάζουμε οι ίδιοι για τον εαυτό μας. (Δείτε επίσης στο τέλος του άρθρου την τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Ματσάγγου, με προβλέψεις για το μεσοδιάστημα από 21 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου. Επίσης, διαβάστε τα σχετικά άρθρα μας).

Η Έκλειψη και οι σχέσεις μας

Η Έκλειψη θα ταρακουνήσει τις σχέσεις, επιζητώντας διεξόδους, επιδιορθώσεις και λύσεις, εκεί που χρειάζεται. Οι Κριοί του τρίτου δεκαήμερου θα το αντιληφθούν αυτό πιο έντονα, όπως επίσης και οι Ζυγοί, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες στις τελευταίες μοίρες των ζωδίων αυτών.
 
Η αλήθεια είναι πως θα υπάρξουν λαμπρές ιδέες, αλλά δε θα είμαστε σε θέση να τις ακολουθήσουμε, αν δεν λειτουργήσουμε την εναλλακτική που μας δίνει το απέναντι ζώδιο, ο Ζυγός. Αν δε μάθουμε δηλαδή να κάνουμε υποχωρήσεις, να αφήνουμε πόρτες ανοιχτές και να δίνουμε την ευκαιρία στον άλλον να πάρει ρόλο μέσα στη ζωή μας.
 
Οι Εκλείψεις σηματοδοτούν και το τέλος κάποιων καταστάσεων, το κλείσιμο, τον αποχωρισμό και τον αποχαιρετισμό. Έτσι και εδώ, καταστάσεις ήδη μισοτελειωμένες, θα τερματίσουν για να δώσουν χώρο ανάσας και προοπτική σε καινούργιες.
 
Είναι ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο θα περιορίσουμε την ασύδοτη σπατάλη συναισθήματος, εστιάζοντας πιο πολύ στον εαυτό μας και τις ατομικές μας ανάγκες, ενώ οι υποχωρήσεις και η εύνοια απέναντι στους άλλους, θα περιοριστεί ή θα παραμείνει με όρους. Το θέμα Εμείς και οι Άλλοι θα τεθεί σαν προβληματικό πολλές φορές τη περίοδο αυτή, ενώ κάποιοι θα νιώσουν την ανάγκη να εξαφανιστούν από το οπτικό μας πεδίο, αφού το τελευταίο καιρό μόνο κούραση και φθορά προσφέρουν.
 
Η Έκλειψη θα μεγεθύνει την ανάγκη μας για αρμονική συνύπαρξη με τον άλλο και την εύρεση ενός κοινού σημείου, ώστε να μη χρειαστεί κανείς να αφήσει την ταυτότητά του για χάρη κάποιας συνύπαρξης.

Ποιοι θα βιώσουν αλλαγές

Γεγονός είναι πως πολλές σχέσεις θα βιώσουν τη ρήξη, αν δεν στραφούμε αλλού για βοήθεια και υποστήριξη, ενώ μετά την Έκλειψη πολλοί θα γιορτάσουν την ατομική τους ελευθερία και τη δημιουργική μοναξιά. Ο άξονας των Ζωδίων αυτών, του Κριού και του Ζυγού, δηλώνει αντίθεση αλλά και αλληλοσυμπλήρωμα. Ο Κριός έχει μάθει να βαδίζει το δρόμο μόνος του, ενώ ο Ζυγός να είναι συνοδοιπόρος.
 
Οι αλλαγές θα είναι καταρχήν εσωτερικές, δηλαδή θα έχουμε την ανάγκη για ανανέωση, πρωτοπορία, πρωτοβουλία και ενθουσιασμό. Όλα αυτά θα τα ζυγίσουμε, θα αξιολογήσουμε τη σχέση και τα άτομα στην οποία εμπλέκονται και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας.
 
Φυσικά, οι Κριοί που είναι γεννημένοι στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου, θα γίνουν μάρτυρες αλλαγών, συνοδευόμενες από κάπως δύσκολες αποφάσεις ή αντίξοες συνθήκες.
 
Η μέχρι τώρα εγωιστική συμπεριφορά και η εντύπωση πως είμαστε συναρπαστικοί, ενώ ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από μας, είναι αυτό που πρέπει να πετάξουμε. Αφού αλλάζουμε τα θέλω μας, αλλάζει κατά συνέπεια και η σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους. Στις πιο αρνητικές περιπτώσεις, γινόμαστε μαχητικοί, εριστικοί και δε θέλουμε αμφισβήτηση.
 
Πολλοί θα νιώσουν πως πρέπει να ανακατέψουν από την αρχή την τράπουλα και να βάλουν νέους λίθους σε παλιές κατασκευές. Για μια αρκετά μεγάλη περίοδο από ‘δω και πέρα, θα διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας με περιορισμό, αυστηρότητα και λιγότερο ενθουσιασμό. Η πίεση στη σχέση, ώστε να ενδώσουμε σε προσδοκίες άλλων, είναι σκοινί γύρω από το λαιμό και μας κάνει σπασμωδικά αντιδραστικούς. Σε περίπτωση που τα άτομα γύρω μας, στο σπίτι, στο τραπέζι, στο κρεβάτι μας, τρέφονται από τη δική μας ενέργεια, ας κλείσουμε απλά τη γεννήτρια τροφοδοσίας, ώστε να επέλθει το τέλος.
 
Η αυτοπεποίθησή τεστάρεται σε όλες τις φάσεις της, ενώ αντιμετωπίζουμε ενοχές, αφήνοντας τις αρνητικές σκέψεις να μας κυριέψουν. Νοσταλγοί ενός παρελθόντος, το οποίο δεν έχει να μας δώσει κάτι άλλο, εκτός από εμπειρίες και προσανατολισμό για το μέλλον.
 
Ας προσέξουμε ιδιαιτέρως τη καθημερινότητα, απογοητεύσεις, κρίσεις, εκρήξεις, ολοκλήρωση γεγονότων και καταστάσεων, περίεργες συμπεριφορές, αντιφατικές κινήσεις, μπλοκάρισμα συναισθηματικό και πρακτικό.
 
Για κάποιους θα είναι ένα καλό ξεσκόνισμα του κοινωνικού τους πάρε-δώσε, με αναθεώρηση ρόλων, αλλαγή επαγγελματικών επιθυμιών και ανεβοκατέβασμα της κοινωνικής σκάλας. Στόχοι που μέχρι χθες ήταν επιθυμίες ζωής, ξαφνικά υποτιμούνται, εγκαταλείπονται γιατί κάτι άλλο, πιο ελκυστικό, πιο προκλητικό, πιο επιθυμητό.
 
Στο ίδιο μοτίβο κινούνται όμως και οι σχέσεις: οι περισσότερες θα έχουν ένα βαθμό δυσκολίας και απογοήτευσης. Αυτές όμως που είναι κιόλας πικρές και η στιφάδα τους δηλητηριάζει τη καρδιά, θα αντικατασταθούν από άλλες, αν όχι πιο γλυκές, τουλάχιστον περισσότερο υποσχόμενες.
 

Διαβάστε επίσης τα άρθρα μας, σχετικά με την Πανσέληνο, την έκλειψη, τον ανάδρομο Ερμή και τις άλλες αστρολογικές όψεις και μάθετε πως θα σας επηρεάσουν:

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 17-10-2013 00:00:00